Home » Cases » Een uitgebreide contentsite ondersteunend aan het handelsplatform — door ons, voor Marktplaats

Een uitgebreide contentsite ondersteunend aan het handelsplatform

Hoe bewaar je zoekopdrachten en favoriete verkopers in je Marktplaats account? Hoe stuur ik als verkoper een direct betalingsverzoek aan mijn koper? Maar ook: welke designstoel past bij mij? En hoe shop ik voor weinig geld de perfecte outfit bij elkaar? Het Marktplaats Journaal – hét contentplatform van Marktplaats – biedt antwoord op al deze vragen.

Design Development
navbar

Het Marktplaats Journaal is een schoolvoorbeeld van hoe je content voor je platform of bedrijf kunt laten werken.

Van Ons heeft de ontwerpfase én technische realisatie op zich genomen. Het design is volledig conform het Marktplaats brandbook opgeleverd.

De hoeveelheid categorieën die in het platform moesten komen zorgde nog voor een uitdaging. Hoe zorg je ervoor dat bijna 60 categorieën toch nog handig en overzichtelijk worden weergegeven? Met een paar handige tweaks hebben we ervoor gezorgd dat de gebruiker makkelijk kan navigeren en vlot door alle content kan browsen. Denk aan een hamburger menu aan de zijkant waarin alle categorieën zichtbaar zijn. En in plaats van het – doorgaans storende – reactieformulier prominent weer te geven, zit deze nu verstopt achter een reageer button.

Een flexibele back-end

Een content platform staat of valt bij het gemak waarmee content geplaatst en verspreid kan worden. Daarom is ervoor gekozen om de back-end zo flexibel mogelijk op te zetten. Pagina’s kunnen door de redactie met behulp van drag en drop elementen in elkaar gezet worden. Zo kan content snel en makkelijk gepubliceerd worden en voorkomt het gedoe bij de redactie. Met de bekende en gebruikersvriendelijke WordPress back-end is dit platform helemaal klaar voor de toekomst.

Laat goede content ook voor jou werken.

Wil je aan de slag met een mooi contentplatform naast je website? Wil je sparren over een goed contentplan, heldere KPI’s en een duidelijk plan van aanpak? Neem dan contact met ons op en we gaan graag voor je aan de slag.

Offerte wizard