Tilburg, 7 juli 2015 – Met partner Media599 lanceerde Van Ons deze week haar derde Beacon App. Dit in combinatie met een wereldprimeur: de eerste case met Beacons bevestigd op dieren. Van Ons is trots op deze derde Beacon App in de App Store. Vanaf gisteren beschikbaar op iOS & Android. De App van ‘t Valleike brengt educatie vanuit het klaslokaal naar de kinderboerderij!

Alpaca Beacon TelegraafDe lancering bleef niet onopgemerkt. Onder andere De Telegraaf schreef pagina-groot, koppend: “‘Appaca’ Cezar zendt uit”.

Achter de schermen van ’t Valleike wordt continu gewerkt aan vernieuwing en ontwikkeling van de kinderboerderij, zowel voor wat betreft het aanbod van dieren, als op het gebied van educatie. Hierin wordt meegegaan met de tijd en wordt ook gebruik gemaakt van de nieuwste technologische ontwikkelingen.

“Door voorop te lopen met innovatie bereiken we nieuwe doelgroepen en zorgen we dat kinderboerderijen onderdeel blijven van het straatbeeld!” – Rogier van Rossem

Beacons nemen je mee op reis

Overal op de kinderboerderij zijn kleine apparaatjes geplaatst, zogenaamde beacons. Bezoekers die de Valleike app gedownload hebben en Bluetooth aan hebben staan, ontvangen een melding wanneer ze in de buurt van een van de beacons komen. De beacon geeft vervolgens informatie over een bepaalde diersoort of over de natuur in de omgeving. Op deze manier kan een hele route over de kinderboerderij gemaakt worden.

Bovendien kan tegelijkertijd ook een leuke quiz gespeeld worden die verwerkt zit in de app.

Overigens zullen de informatie en de locaties van de beacons regelmatig veranderen, zodat het steeds leuk blijft om de app te gebruiken. 

Nieuw in Nederland, uniek in de wereld

Dit project is nieuw in Nederland. Kinderboerderij ’t Valleike is de eerste kinderboerderij in het land die een eigen app heeft die, afhankelijk van waar je je begeeft, leerzame informatie deelt op een interactieve manier.

Daarnaast heeft ’t Valleike ook een wereldwijde primeur. Een van de beacons wordt namelijk meegedragen door de grootste en wolligste bewoners van de kinderboerderij!

Waterdichte Beacons

Voor de Alpaca Beacon case is gebruik gemaakt van waterdichte Beacons van Kontakt.io. Deze Beacon case is de eerste publieke case met deze zogenaamde Tough Beacon. Eind juli presenteren we deze case internationaal.

https://www.youtube.com/watch?v=LyVtXaWALWA

100% veilig voor Alpaca’s

Veiligheid staat voorop: de beacon is bevestigd op een halster dat de alpaca al draagt. Zo ondervindt de alpaca zelf geen enkele hinder aan de beacon.

“Met deze app zetten we techniek in om leerrendement te verhogen. We hebben op diervriendelijke wijze beacons bevestigd aan bijvoorbeeld alpaca Cezar.” – Rick Houweling

Download de app en kom op bezoek

Vanaf nú kun je de Valleike app gratis downloaden in de Appstore en in de Google Play market. Wanneer je de app gedownload hebt nodigen wij je van harte uit om mee te gaan op (digitale) reis over de kinderboerderij. Je maakt dan kennis met onze dieren, de omgeving, duurzaamheid en nog veel meer! Vergeet dan ook niet om de quiz te spelen!

Download de App in de iOS App Store of bij Google Play.

Bekijk hier de Alpaca Beacon Case in Van Ons’ Portfolio!