Amsterdam, 16 december 2015 – Van Ons en stichting Amsterdam Gay Pride hebben vorige week een sponsorcontract getekend. Dit maakt Van Ons trotse sponsor van hét roze evenement van Nederland en Europa in 2016. Samen met de stichting Amsterdam Gay Pride realiseren we de officiële website van het event: Pride.Amsterdam.

Van Ons Logo Sponsor EuroPride 2016Amsterdam organiseert in 2016 de Europride. Dat heeft de European Pride Organizers Association (EPOA) bekend gemaakt. De Europride zal in 2016 samenvallen met de Amsterdam Gay Pride.

De Amsterdamse wethouder Eric van der Burg bevestigde de keuze door het sturen van een tweet:

“Twee weken lang zullen er prachtige feesten en debatten zijn. Daarna wordt de Canal Parade groter worden dan ooit”
– Eric van der Burg, Wethouder Amsterdam tegenover AT5.

EuroPride zet Amsterdam internationaal op de kaart!

“Het geeft de stad een Europees etiket en koppelt de pride aan de strijd voor mensenrechten. Met de Europride in Amsterdam kunnen we aan de rest van Europa laten zien waar wij als stad voor staan. ‘We are proud’.”
Gerolf Bouwmeester, Woordvoerder diversiteit Amsterdam

Amsterdam Gay Pride vindt sinds 1996 jaarlijks in Amsterdam plaats tijdens het eerste weekend van augustus. Jaarlijks komen honderdduizenden bezoekers op dit evenement af.

Amsterdam Gay Pride Van Ons

Deze editie – onder de noemer EuroPride 2016 – duurt 15 dagen: de twintigste editie van de ‘Amsterdam Gay Pride’ vindt plaats van 23 juli t/m 7 augustus 2016 in Amsterdam; het bekendste onderdeel – de Canal Parade – vindt plaats op zaterdag 6 augustus.

“Dankzij de sponsoring van Van Ons kunnen wij onze website naar een EuroPride-waardig niveau tillen!” – Ruben Nederpel, Event Manager Stichting Amsterdam Gay Pride

Van Ons is trotse sponsor van dit positieve event!

Van Ons sponsor EuroPride 2016