Amsterdam, 10 december 2014 – Gisteren presenteerde Radha Pleijsant (Beeld en Geluid) en Bas van der Lans (Van Ons) voor het eerst de iBeacons-app die Van Ons bouwde voor Beeld en Geluid als zij de jaarlijkse Top 2000 van Radio 2 hosten.

Op het podium van Online Tuesday deden de twee in 5 minuten uit de doeken hoe de app werkt en hoe de samenwerking met Beeld en Geluid tot stand is gekomen. De les? Enthousiaste mensen komen in een paar weken tijd heel ver. Beacons worden nog nergens op grote schaal ingezet en mensen kunnen straks toch in de wachtrij voor het Top 2000 café gebruikmaken van de applicatie waarmee zij deelnemen aan een quiz.

Hieronder de videoregistratie van het evenement waar nog 11 andere innovaties, beginnende bedrijven, apps en diensten hun verhaal deden. De Beeld & Geluid app vanaf 39:55:

https://www.youtube.com/watch?v=tEcKVfveXVE

Eerste reactie van de jury: “Het is heel tof dat er nu dingen gebeuren met iBeacons waar je wat creativiteit in kwijt kan”.

Leuk feit: meer dan 90% van de bezoekers in de zaal had al gehoord van iBeacons. Minder dan 10% heeft een app gezien waarin ze gebruikt worden. Wij kijken uit naar de statistieken over een jaar!