Webdevelopment bureau Van Ons realiseert de EuroPride 2016 Amsterdam- app

Amsterdam, 2 augustus 2016 – Webdevelopment bureau Van Ons heeft onlangs een nieuwe versie vande EuroPride 2016 Amsterdam app gerealiseerd in opdracht van stichting Amsterdam Gay Pride. De app biedt een nieuwe feature waarmee de ca. 450.000 bezoekers live kunnen stemmen op de boten die meedoen aan de Botenparade, het grootste event tijdens de EuroPride Amsterdam 2016. Daarnaast isvia de app het volledige EuroPride programma offline beschikbaar. Van Ons draagt de Amsterdam Pride een warm hart toe en heeft als trotse sponsor van de online platforms van EuroPride Amsterdam 2016, naast de app ook de officiële website van het event ontwikkeld: Pride.Amsterdam.

Live stemmen op de Botenparade!

Van Ons EuroPrideMet 450.0000 man tegelijk stemmen op de 80 boten tijdens de Botenparade terwijl er geen stabiele internetverbinding in de binnenstad is? Geen uitdaging is te groot voor de creatieve nerds van Van Ons!

Het werkt als volgt: van alle 80 boten is een profiel met foto en beschrijving opgenomen in de app. Op volgorde van langs varen kunnen bezoekers info over de boten lezen en een stem – 1 tot 5 sterren –  uitbrengen. Omdat de internetverbinding nooit stabiel is tijdens grote events zoals EuroPride Amsterdam, heeft Van Ons ervoor gezorgd dat alle stemfuncties ook zonder internetverbinding werken. Zodra de gebruiker op een bepaald moment weer een internetbinding heeft, worden alle beoordelingen verzonden naar het dashboard. Met alle stemmen die verzonden zijn, heeft de organisatie live inzicht in de ranking waardoor tijdens de Botenparade al tussenstanden gedeeld kunnen worden.

“Door de stemfunctie toe te voegen aan de app, hopen wij bij te dragen aan een rijkere beleving van de bezoekers aan de Botenparade. Het is echt geweldig dat het publiek door de app nog actiever wordt betrokken bij de parade en bij onze boodschap voor de mensenrechten in het algemeen en de acceptatie en gelijkheid van LHBTI’s in het bijzonder. Wij zijn blij dat Van Ons een oplossing heeft gecreëerd die ook zonder tijdelijke internetverbinding werkt”
– Ruben Nederpel, Event Manager stichting Amsterdam Gay Pride.

Bas van der Lans, mede eigenaar van Van Ons, voegt toe: “Het was een uitdaging om een app te realiseren die ook zonder internet perfect functioneert. Zolang telefoonmaatschappijen de techniek niet op orde hebben, worden wij extra gemotiveerd om creatief te zijn in onze oplossingen. We kijken uit naar de Botenparade met een goed functionerende app waarvan honderdduizenden bezoekers probleemloos en met plezier gebruik kunnen maken!”

Samengevat: met de app heb je gemakkelijk het volledige EuroPride Amsterdam programma offline beschikbaar, ben je op de hoogte van het laatste nieuws en kun je dus stemmen op de botenparade deelnemers via een vijfsterren ranking.

De App is beschikbaar in de Apple App Store en in de Google Play Store!

Dit bericht verscheen eerder op: